You are currently viewing ŠOK 2022: Je pekná, šikovná, ale ak nedá v Poprade 20 bodov, ide domov pešo

ŠOK 2022: Je pekná, šikovná, ale ak nedá v Poprade 20 bodov, ide domov pešo

  • Post author:

Skoro sme ju nespoznali. Ak máte pred očami dievča s copom v basketbalovom drese a zrazu ju zbadáte vo večerných šatách, tak máte veľké nutkanie sa spýtať, či je to naozaj ona. Podobné pocity sme zažívali pri Natálii Tomajkovej na piatkovom galavečere Športová osobnosť Košíc v hoteli DoubleTree by Hilton. Na v poradí štrnástej oscarovej noci košického športu, ako sa zvykne vravieť tejto ankete, mal vďaka nej po prvý raz zastúpenie aj náš klub CBK Košice. Podujatie uvádzala moderátorská dvojica Marcel Merčiak – Radka Mazáková.

„Stále tvrdím, že basketbalistka musí byť múdra a pekná,” glosoval tréner CBK Vladimír Karnay. Vie, o čom hovorí. Za dlhé desaťročia trénovania mu prešlo popod ruky množstvo basketbalistiek. Jeho slová potvrdila Naty do bodky. V zelených šatách vyzerala fantasticky a nepochybne bola ozdobou celého večera. „V kresle u kaderníčky som strávila dve hodiny, ďalšiu hodinku trvalo nalíčenie. Suverénne najviac času však zabralo hľadanie šiat. Vyberala som ich asi mesiac a nakoniec som sa rozhodla pre tieto,” prešla si rukami po šatách Naty Tomajková. „Strávila tam viac času než na tréningu za celý týždeň,” podotkol s úsmevom tréner Karnay.

My len môžeme zdupľovať, že vynaložený čas i námaha stáli za to. Naty bola úchvatná, žiarila v Hiltone. Na podujatí ju sprevádzali rodičia, sestra-dvojička Veronika a nemohol chýbať ani tréner Vladimír Karnay. „Krásny večer, naozaj krásny. Veľmi si ho užívam. Nečakala som, že to bude na takej úrovni. Vôbec som si nevedela predstaviť, čo nás tu čaká. Som veľmi milo prekvapená. Opakujem, krásna akcia,” nadchýnala sa mamka Lenka Tomajková. „Ako rodičia sme samozrejme hrdí a pyšní. Verím, že i toto ocenenie ju ako pozitívny doping posunie ďalej v kariére,” pridala sa hlava rodiny Rudolf Tomajko.

„Aj pre mňa je to veľký zážitok. Prevýšilo to moje očakávania,” rozplývala sa Naty a pokračovala: „Celá akcia je super. Je to krásne zorganizované a na vysokej úrovni. Výborne sa bavíme,” povedala približne v polovici večera Naty. Priznala, že veľa športovcov pred tým nepoznala, prípadne mená niektorých zaregistrovala len v médiách. „Poznala som akurát Juraja Slafkovského, ktorý navštevuje rovnakú športovú školu ako ja na Užhorodskej ulici. Samozrejme, poznala som i vzpieračku Nikolu Seničovú, ktorá trénuje v rovnakej hale na Juhoslovanskej ulici a stretávame sa v nej.” Pýtať sa, aký mala tip na absolútneho víťaza ŠOK 2022, bolo zbytočné. „Juraja som tipovala nielen ja, ale asi všetci prítomní na galavečere.” Pochopiteľne, Juraj Slafkovský na galavečere nebol. Ako je zmáme, aktuálne je v zámorí, no ku všetkých prítomných sa prihovoril vo forme videopozdravu.

Naty si domov odniesla tradičnú umeleckú kovovú plastiku, na ktorej sa autorsky podieľali akademický sochár Ján Leško a dizajnér František Záborský. „Už pre ňu mám pripravené miesto na poličke, kde stoja ostatné trofeje.”

Pri preberaní trofeje i kytice ju krátko vyspovedal aj moderátor Marcel Merčiak (video – od času 48:50). Samozrejme, po slávnostnom vyhlásení nechýbal ani priestor pre fotografov.

Opora CBK sa v piatok nemohla zabávať v Hiltone do neskorých hodín, pretože cez víkend ju čakajú dve extraligové stretnutia s Popradom. V sobotu pod Tatrami, v nedeľu doma. „Natália je dobrá žiačka. Veľmi pekná, veľmi šikovná, ale, ak zajtra (v sobotu, pozn.) v Poprade nedá 20 bodov, tak pôjde domov pešo,” nezaprel sa tréner Vladimír Karnay. Tak bude zaujímavé sledovať, či pôjde Naty odvážnejšie do koša a utrhne sa v zakončení, alebo to dá na „Pribilinca”…

 

LAUREÁTI ŠOK 2022

(v abecednom poradí)

ABSOLÚTNY VÍŤAZ

(vzišiel podľa hlasovania Košickej športovej akadémie z kategórie Top 10)

Juraj Slafkovský (hokej)

TOP 10

Zuzana Binar Mimovičová (plávanie)

Erik Černák (hokej)

Michal Dudovič (florbal)

Alexandra Filipová (kickbox)

Sylvain Galus (nohejbal)

Boris Makojev (zápasenie)

Zuzana Paňková (vodný slalom)

Nikola Seničová (ľadový hokej)

Juraj Slafkovský (hokej)

Martin Straňovský (hádzaná)

NÁDEJ

Adrián Eliáš (vodné lyžovanie)

Christián Tamáš (kickbox)

Natália Tomajková (basketbal)

LEGENDY

Jozef Bomba (futbal, in memoriam)

Rudolf Forrai (vodný slalom)

Alexander Prokopp (športová streľba, in memoriam)

Juraj Skála (plávanie)

MASTERS

Erika Mrázová (plávanie)

ŠPORTOVÝ KOLEKTÍV

Bedmintonový klub Lokomotíva Košice

HENDIKEPOVANÝ ŠPORTOVEC

Eva Jurková (stolný tenis)

 

FOTO: JÄZVA