You are currently viewing JUNIORKY U19: Na slovenský šampionát s medailovými ambíciami

JUNIORKY U19: Na slovenský šampionát s medailovými ambíciami

  • Post author:

Počas najbližšieho víkendu od 2. do 4. júna sa uskutočnia majstrovstvá Slovenska junioriek do 19 rokov. Jeho dejiskom bude telocvična SOŠ priemyselných technológií v Šaci. Vysoké ambície budú mať i naše dievčatá posilnené už aj o hráčky, ktoré pôsobili v extralige.

„Ambície sú rozhode medailové. Túžime po nejakovom kove, no samozrejme, najviac by potešilo zlato,” povedala šéfka CBK Vladimíra Daňková. Zdravotný stav hráčok je v poriadku. Všetky sú fit a už sa tešia na zápasy. Po 12-mesačnom výpadku po operáciou kolena si na lavičku sadne i Kvetka Bačová. Ako je známe pred rokom sa zranila počas SuperFinal EGBL. Nie je teda vylúčené, že na záver sezóny na pár sekúnd vybehne na palubovku.

Sila družstva výrazne stúpla, keďže jeho rady na domáci šampionát vystužili i štyri hráčky z extraligového tímu – Naty Tomajková, Lucka Škvareková, Laura Mrázová, Radka Nigutová – ktoré počas sezóny nemohli pravidelne hrávať dlhodobú juniorskú súťaž. „Táto sezóna bola pre naše juniorky veľmi náročná, keďže nemohli hrať v kompletnej zostave pre extraligové povinnosti spomínaných dievčat. Šesť-sedem statočných dievčat bojovalo celý ročník. Pevne verím, že teraz sa ukáže naša sila,” poznamenala Vladimíra Daňková.

Práve spomínané kvarteto s extraligovými skúsenosťami bude mať veľmi perné obdobie v najbližších dňoch. Hneď po slovenskom šampionáte totiž odcestuje do Piešťan, kde ho od 5. do 9. júna čaká kontrolný reprezentačný zraz dievčat do 18 rokov. Je to však veľmi príjemné a zaslúžené predĺženie sezóny.

 

PROGRAM

PIATOK

16.00: CBK Košice – BK Klokani Ivanka pri Dunaji

18.30: Young Angels Košice – BAM Poprad

SOBOTA

14.30: Poprad – Ivanka pri Dunaji

17.00: Young Angels – CBK Košice

NEDEĽA

10.00: CBK Košice – Poprad

12.30: Ivanka pri Dunaji – Young Angels Košice